Gespecialiseerd voetverzorger

Voetverzorger /Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

 

Overzicht

Inschrijvingsmomenten
Beknopt overzicht van de opleiding

Opleidingsstructuur
Modules
Algemene doelstellingen
Toelatingsvoorwaarden
Civiel effect
Inschrijvingsgeld en cursusgeld
Waar opleiding volgen
Uurrooster

Inschrijvingsmomenten

Hoofdcampus KTA1
Vildersstraat 28, 3500 Hasselt,
tel.011/42 90 17 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
> Van 20 tot 30 augustus: maandag t.e.m. donderdag: van 14u00 - 20u00.
> Vanaf 1 september: maandag t.e.m donderdag: van 14u00 – 17u00.

Campus Villers KTA2
Vildersstraat 3, 3500 Hasselt,
tel. 011/30 09 53 of  mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
> Vanaf 1 september: maandag t.e.m. donderdag van 18u00 – 21u00.

 

Beknopt overzicht van de opleiding

De opleiding loopt over zes modules. Telkens tussen twee modules is een volgtijdelijkheid dwz dat je een bepaalde module moet afgewerkt hebben voor je een volgende module mag afwerken. Deze volgtijdelijkheid is aangetoond door de blauwe pijlen in het structuurschema. Deze opleiding is binnen drie semesters mogelijk af te werken. Je kan een extra module volgen om een certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger te behalen. Met dit laatste certificaat kan je een diploma secundair onderwijs behalen als je ook de opleiding aanvullende algemene vorming afwerkt (meer zie hieronder civiel effect)

(naar boven)

Opleidingsstructuur

Structuurschema opleiding voetverzorger en zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger. Om met deze laatste opleiding te starten moet je het certificaat van voetverzorger kunnen voorleggen.

(naar boven)

Modulefiches

Opleidingsprofiel Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

(naar boven)

Algemene doelstellingen

De voetverzorger behandelt de voeten van vrouwen en mannen van alle leeftijdscatergoriën. De behandelingen en de daarbij gebruikte producten zijn hoofdzakelijk voorzien in het belang en welzijn van de klant.
De voetverzorger geeft daarnaast ook advies over een goede verzorging van de voeten en over de producten die klanten daarvoor het beste kunnen gebruiken.
Hij verricht administratie, organiseet verkoopsactiviteiten , onderhoudt het schoonheidsinsituut. Heeft aandacht voor orde, reinigt en ontsmet het materiaal.
Hij stelt zich op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector en werkt mee aan welzijn op het werk.

De zelfstandig gespecialiseerde voetverzorger staat in voor de eerstelijnsvoetverzorging en is een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met podologen, artsen, schoonheidspecialisten, orthopedisch schoentechniekers, ...
De term 'gespecialiseerd' maakt duidelijk onderscheid met voerverzorgingen die enkel het esthetische aspect behandelen. De zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger tracht door een juiste verzorging pijn te verminderen en te vermijden. Hij voert verzorgingen uit met oog voor het welzijn van de cliënt/patiënt en onder de gepaste hygiënische omstandigheden.
De zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger beheert zijn praktijk op commercieel gebied. Hij handelt gericht om zijn cliënteel uit te bouwen en te behouden.

 

(naar boven)

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs, moet je voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat je op het ogenblik van je inschrijving 16 jaar bent of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs hebt gevolgd.

(naar boven)

Civiel effect

Na het succesvol beëindigen van de verschillende modules, behaalt de cursist een Certificaat voetverzorger(TSO3). Indien je de module 'Gespecialiseerde technieken voetverzorging' 160 lt afwerkt, behaal je het certificaat 'zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger'. Bij dit certificaat is het mogelijk om een diploma secundair onderwijs te behalen als de opleiding aanvullende algemene vorming afwerkt.
Meer informatie hierover kan je verkrijgen bij de coördinator, Maria Houben en Jo Van Schelvergem, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , coördinator tweedekansonderwijs.

(naar boven)

Inschrijvingsgeld en cursusgeld

Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

(naar boven)

Waar opleiding volgen

Campus Villers gebouw KTA2
Vildersstraat 3
3500 Hasselt
T : 011 30 09 53
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18u tot 21u
Vrijdag en zaterdag gesloten

(naar boven)

Uurrooster

nog  in voorbereiding

(naar boven)